tillbaka

Datingtips

Distansförhållande – en prövning för kärleken

Distansförhållande – en prövning för kärleken

Vi känner alla till det. Antingen älskar vi denna typ av förhållande eller så kommer det inte i fråga, och mestadels har vi även någon i vår bekantskapskrets som har ett. Begreppet distansförhållande är sedan länge en del av vardagen för många av oss, men sedan nätdejtingens "högkonjunktur" har det mångdubblats. Så hur ska vi hantera denna nygamla trend?

En bra anledning för att ha ett distansförhållande

Nätdejting ger dig inte bara möjligheten att hålla utkik efter nya bekantskaper bland lokalbefolkningen, utan gör det också möjligt att "titta lite längre bort." Det är inga problem att utöka sökradien från 10 till 500 km, för att inte missa eventuella intressanta singlar. Och det kan gå snabbare än man tror att förälska sig i den utvalda, ingå ett distansförhållande och behöva befatta sig med frågan: "Vem reser till vem, och vem betalar vad?". Förutom de vackra stunderna av tvåsamhet, kommer ofta också längre perioder av längtan, svartsjuka och sorg över att man inte kan vara tillsammans med den älskade partnern.

Man bör därför komma ihåg, att man tack vare internet och nätdejting faktiskt har mött en underbar människa och att kärleken även är besvarad. Detta är redan en utmärkt anledning för ett distansförhållande.

Ett distansförhållande utomlands kan också fungera

Naturligtvis är även saknad en viktig faktor. Ett förälskat hjärta vill inte vara långt ifrån den älskade personen. Det är en naturlig önskan, som varje person påverkas olika av. Men försök istället att uppskatta de friheter som ett distansförhållande utomlands för med sig. Den tid som du annars skulle tillbringa med att gräva ner dig i saknad och liknande, kan du istället använda till andra saker som är viktiga för dig. Till exempel för vänner och familj, eller för att bygga upp din karriär.

Särskilt här i Skandinavien är det vanligt att man flyttar till Norge eller Danmark för ett bra jobb. Oavsett om det är för några månader, eller flera år. Och varför inte? Språkbarriärerna är låga och utbytet mellan länderna fungerar också smidigt. Så varför inte knyta nya kontakter via nätdejting, som senare kanske kan resultera i ett distansförhållande utomlands. Kom ihåg, att det då kanske bara är en tidsfråga innan någon av er flyttar så att ni kan träffa varandra varje dag.

Distansförhållande och otrohet?

Du kanske inte är typen som vill ha ett nära förhållande, med de dagliga träffar och regelbundna sociala förpliktelser som en relation för med sig. Då är ett distansförhållande precis din grej. Även personer som vill kunna roa sig med flera sexpartners, vill ofta inte missa värmen och kärleken i en relation. Ett distansförhållande gör det mycket lättare att dölja otrohet.

Från distansförhållande till att flytta ihop

Om båda parter lider av att leva åtskilda från varandra, då är det dags för ett ärligt samtal. Antingen bestämmer man sig för att flytta ihop, eller så fortsätter man sitt distansförhållande i begränsad omfattning - eller avslutar det hela. Men om båda parter beslutar sig för att flytta ihop, då kan du vara stolt över dig själv eftersom ditt distansförhållande faktiskt får ett lyckligt slut. Om ni har fast inkomst, sök då efter ett nytt boende i närheten av era jobb. För ingenting är bättre för en ny början, än byggandet av ett gemensamt "bo". Då kan ingen senare förebrå den andra, för att en av parterna var tvungen att ge upp för mycket för relationen.

 

Fler intressanta online dating tips och råd:

Alla online dating tips

Våra testsegrare:

C-Date Sverige

1.
C-Date Sverige

5Testresultat
ElitSinglar.se

2.
ElitSinglar.se

5Testresultat

Vem har skrivit det?

Margareta Lund
Sedan 2008 övervakar hon online dating scenen i Norden och ses av media som en av de ledande experter på området.

Har du frågor eller synpunkter?
Kontakta henne!

Top